BLENDERBIKES

Omdat ik graag wil laten zien dat het ook anders kan, ben ik enige jaren geleden begonnen met het experimenteren/ bouwen van duurzame fiets aangedreven  of pedal powered apparaten met name BLENDERBIKE’S.

Al mijn ervaring, opgedaan na het bouwen van meerdere BLENDERBIKE’S is verwerkt in dit mooi afgewerkte, degelijke en zeer goed werkende professionele “TOP MODEL” wat zeer goed gebruikt kan worden op beurzen, festivals, openingen, feesten enz.

BLENDERBIKE’S trekken altijd veel bekijks en geven zowel jong als oud  publiek als beloning voor hun” inspanning” een heerlijke zelf geproduceerde smoothie. Ook word er op een leuke manier techniek, duurzaamheid en energie onder de aandacht  gebracht.

Een “BLENDERBIKE” is een  blender die aangedreven word door pedalpower (fietskracht) in plaats van elektriciteit. Meestal word de BLENDERBIKE gebruikt voor het produceren van “smoothies”, maar natuurlijk kan deze ook als “normale” blender gebruikt worden.Een aangepaste “spinning fiets”, ook wel ” speedbike”genoemd, vormt de basis van de BLENDERBIKE. Ik gebruik deze hometrainers omdat ze gebruik maken van een zwaar vliegwiel (18 kg.) Hierdoor hebben ze een stabiele loop en leveren ze een mooie gelijkmatige kracht. Deze kracht word door middel van tandwielen en een overbrenging omgezet in een draaiende beweging die de blender-mesjes met ca. 8000 toeren per minuut laten draaien. Dit toerental wat al word  bereikt bij  vrij weinig inspanning, (een normaal fiets tempo), is ruim voldoende om binnen 30 tot 45 seconden een mooie homogene smoothie te produceren. Word er harder gefietst dan kunnen meer dan 8500 toeren per minuut gehaald worden. Doordat er gebruikgemaakt word van een zeer goede  kwaliteit slagvaste BPA vrije blenderbekers met goede mesjes, het grote zware vliegwiel van de  BLENDERBIKE en de degelijke materialen  vormen bevroren of harde ingredienten geen enkel probleem en kan de BLENDERBIKE probleemloos worden ingezet bij allerlei activiteiten. Ook aan veiligheid en gebruikersgemak is gedacht. Zo is het zadel gemakkelijk in hoogte te verstellen, zijn alle draaiende delen afgeschermd door metalen kettingkasten en is de blenderbike voorzien van een rem. De rem kan worden gebruikt als noodstop, maar kan ook gebruikt worden om het snel en veilig verwisselen van blenderbekers mogelijk te maken.  De blenderbike is tevens voorzien van stevige transportwieltjes om het transport te vergemakkelijken.

Het stuur en het zadel zijn gemakkelijk en snel te verwijderen en te plaatsen zodat het geheel kleiner word bij transporteren en het opzetten op lokatie eenvoudig is.

Een Blenderbike maakt ongeveer even veel “lawaai” als een electrische blender.

Afmeting en gewicht

De hoogte van de Blenderbike is 110 cm.
De breedte is 50 cm
De lengte is 110 cm.
Het stuur en het zadel ijn afneembaar, hierdoor word de hoogte ca 75 cm.
Een Blenderbike weegt ca 35 kilo.
Een Blenderbike is geschikt voor kinderen vanaf ca 5 jaar
Een Blenderbike is geschikt voor personen tot ca 120 kilo
Een Blenderbike behoeft weinig onderhoud en onderhoud is makkelijk uit te voeren.

De BLENDERBIKE is te koop of te huur.

Huurprijs ; € 90,– per dag excl.btw.
Transportkosten (€0,50/km). Zelf ophalen en terugbrengen kan natuurlijk ook.

Koopprijs; € 1650,– excl.btw. Levertijd ca 1 maand.

De Blenderbike word gebruiksklaar geleverd met 1 Blenderbeker.
In overleg zijn er verschillende opties mogelijk.
Zo kan de BLENDERBIKE in alle gewenste kleuren geleverd worden
of voorzien worden van Uw logo.

Ook andere speciale wensen kunnen waarschijnlijk worden gerealiseerd.

Voor onderhoud of BLENDERBIKE onderdelen kunt u ook bij mij terecht.

Naast de fiets-aangedreven blender, ben ik momenteel ook bezig om andere door pedaal kracht of te wel  pedal powered apparaten te maken zoals b.v. keukenmachines, ventilatoren, koffiezetmachines, fonteinen, gereedschappen e.n.z.